Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 04. 16., k - 08:21
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Öt óra alatt 20 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során a rendőrök 2019. április 16-án 1 óra 15 perckor két külföldit tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a vonat ütközőjén megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni Magyarországra.

25 perc elteltével újabb két afgán férfi próbálkozott Kelebiánál. Ők egy tehervonat alvázán megbújva próbáltak jogellenesen az országba jutni.

Alig több mint egy óra múlva, 2 óra 50 perckor az egyenruhások kilenc – magát afgán állampolgárnak valló – férfit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. 

Kora reggel, 5 óra 50 perckor a kelebiai vasúti határátkelőhelyen egy belépő tehervonat rakománya között elbújva négy afgán férfit találtak a rendőrök.

Nem sokkal később, 6 óra 15 perckor az egyenruhások három – magát afgán állampolgárnak valló – férfit tartóztattak fel Bátmonostor közigazgatási területén. 

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .