Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 07. 05., p - 05:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Két és fél óra alatt huszonöt illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2019. július 5-én 2 óra 15 perckor egy Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során tizenegy külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a vonat alvázán elbújva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek rövid idővel később – 4 óra 45 perckor – Bácsalmás közigazgatási területén tizennégy külföldit tartóztattak fel, akik szintén afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a kizárólag férfiakból álló csoportok tagjait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Magánlaksértés és testi sértés

A nyomozók őrizetbe vették azt a három helybélit, akik a gyanú szerint berúgták az egyik kiskunhalasi ingatlan kapuját, majd az udvaron bántalmazták az ott lakó férfit.

 

Megütötte a strand biztonsági őrét

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves lepsényi lakos ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.