Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 07. 05., p - 05:38
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Két és fél óra alatt huszonöt illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök 2019. július 5-én 2 óra 15 perckor egy Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során tizenegy külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a vonat alvázán elbújva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek rövid idővel később – 4 óra 45 perckor – Bácsalmás közigazgatási területén tizennégy külföldit tartóztattak fel, akik szintén afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a kizárólag férfiakból álló csoportok tagjait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1772-ből egy

A Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával tartott kétnapos fokozott rendőri jelenlét célja az ittas balesetek megelőzése volt.

 

Ismerősükhöz törtek be

Egy nyergesújfalui lakásból lopott az a két férfi, akit az esztergomi nyomozók hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Újabb túlsúlyos járműszerelvények az autópályán

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az M1-es autópályán ellenőriztek ismét két olyan román állampolgárságú sofőrt, akik az általuk vezetett járműszerelvényekkel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedtek.

 

Körözött autók 21 millióért

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.