Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 11. 09., szo - 09:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében kora reggel 19 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök egy Szerbia irányából belépő vonat átkutatása során 2019. november 9-én 5 óra 50 perckor öt külföldit tartóztattak fel, akik szír, algír és palesztin állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a tehervonat rakománya között elbújva próbáltak meg jogellenesen Magyarországra jutni.

Az egyenruhások másfél óra elteltével, 7 óra 20 perckor Bátmonostor külterületén 14 külföldi férfit tartóztattak fel. Közülük egy személy egyiptomi, mindenki más szír állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.