Vonaton és gyalog próbálkoztak

2019. 11. 09., szo - 09:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Bács-Kiskun megyében kora reggel 19 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök egy Szerbia irányából belépő vonat átkutatása során 2019. november 9-én 5 óra 50 perckor öt külföldit tartóztattak fel, akik szír, algír és palesztin állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a tehervonat rakománya között elbújva próbáltak meg jogellenesen Magyarországra jutni.

Az egyenruhások másfél óra elteltével, 7 óra 20 perckor Bátmonostor külterületén 14 külföldi férfit tartóztattak fel. Közülük egy személy egyiptomi, mindenki más szír állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Fegyverek és lőszerek

A Nagyatádi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást az illegális lőfegyverek ügyében.