Vonaton és kamionban próbálkoztak

2019. 02. 06., sze - 07:59
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon három illegális migránst tartóztattak fel az elmúlt néhány órában.

 

Tompa Közúti Határátkelőhelyen a rendőrök – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak jelzése alapján – 2019. február 6-án 0 óra 20 perckor egy macedón honosságú kamion átvizsgálása során két külföldit találtak. A magukat bangladesi állampolgárnak valló férfiak a jármű rakterében, a rakomány között elbújva kíséreltek meg jogellenesen Magyarország területére bejutni.

Négy órával később Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából érkező tehervonatot kutattak át az egyenruhások. Ennek során a szerelvény egyik ütközőjére felkapaszkodva egy magát afgánnak valló férfit találtak.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.