A gyanú szerint ittasan vezetett a balesetet okozó sofőr

2021. 02. 17., sze - 09:09
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerítésnek ütközött a személygépkocsi.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt Dunakilitin, a Kossuth Lajos úton, 2021. február 16-án 12 óra 15 perckor. Egy helybéli férfi közlekedett személygépkocsival Rajka felől, Mosonmagyaróvár irányába. Haladása során – tisztázatlan okból – elvesztette uralmát járműve irányítása felett, majd az úttestről lesodródva egy ingatlan kerítésének ütközött.

A sofőrrel szemben - a helyszínen - a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították.

A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérjük a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

  • Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
  • A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
  • Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.