Állatkínzás miatt felelhet

2020. 10. 23., p - 08:18
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a nőnek az ügyében, aki egy hónapig élelem és víz nélkül hagyta a kutyáját egy pécsi lakásban.

Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére 2019. október 21-én arról, hogy Pécsett, az egyik kertvárosi lakásban egy közepes méretű kutyát tartanak, azonban az állatról nem gondoskodnak megfelelően, elhanyagolják. A helyszínre érkező rendőrök a katasztrófavédők segítségével az erkélyen keresztül bejutottak a harmadik emeleti lakásba, ahol a kutyát kórosan sovány állapotban találták meg.

A kutya gazdáját, egy 35 éves helyi nőt a rendőrök felkutatták és előállították. A beszerzett adatok alapján a nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az állatot a megtalálását megelőző egy hónapban élelem és víz nélkül egyedül hagyta a lakásban, ellátásáról nem gondoskodott. Az eljárás során kirendelt igazságügyi állatorvos-szakértő megállapította, hogy a kutya az elégtelen táplálás miatt soványodott le kóros mértékben, heteken át éhezett, ezért különös szenvedésnek volt kitéve, és az állat rövid időn belül elpusztult volna, ha a ház lakói nem értesítik a rendőrséget.

A nőt kihallgatták gyanúsítottként, ellene állatkínzás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság. A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat határsértő Szatymaz közelében

A csoport jogellenesen jutott be Magyarország területére. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.