Autókból pénzt, melléképületből láncfűrészt lopott

2019. 05. 08., sze - 13:14
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy éjszaka alatt a gyanú szerint három helyről lopott egy sarkadi férfi Köröstarcsán. Két autóból készpénzt, egy családi ház udvaráról pedig gázolajat és láncfűrészt vitt el. A rendőrök egy nap alatt elfogták és őrizetbe vették.

Lopás elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök Sarkadon. A 27 éves Sz. Sándor a gyanú szerint 2019. május 5-éről 6-ára virradó éjjel Köröstarcsán több házba is betört. Először a kerítésen átmászva, egy családi ház udvarára ment be, majd az egyik melléképületből láncfűrészt, a garázsból pedig két kanna gázolajat vitt el. Ezután egy közeli utcába ment, ahol egy családi ház előtt parkoló autót próbált meg kinyitni, de nem sikerült neki. Ekkor átmászott a ház kerítésén, mert látta, hogy az udvarban is áll egy kocsi. Ennek az ajtaja nyitva volt, a kesztyűtartóban pedig egy pénztárcát is ott hagytak több tízezer forinttal. A férfi a pénzt magához vette, majd a kerítésen át visszament az utcára. Szétnézett és látta, hogy a szomszédban is áll egy autó az udvaron. Átmászott a kapun, átkutatta a kocsit, amit szintén nem zárt le a tulajdonosa. A kesztyűtartóban itt is talált egy pénztárcát, amiben több százezer forint volt. A pénzt eltette és hazament Sarkadra. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei sarkadi kollégáikkal együttműködve egy napon belül elfogták Sz. Sándort, aki elismerte, hogy mindhárom helyen ő járt. A rendőrség a férfit őrizetbe vette és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.