Az elmúlt 24 óra Heves megye közútjain

2020. 05. 22., p - 06:54
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan okozott balesetet egy kerékpáros.

Az elmúlt 24 órában a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába egy anyagi kárral járó és egy személyi sérüléses közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy sarudi férfi 2020. május 21-én délután Mezőtárkány egyik kereszteződésében nem adta meg az elsőbbséget egy arra közlekedő kisteherautónak és így összeütköztek. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott a kerékpárosnál, akit sérülései miatt a mentőszolgálat kórházba szállított.

A rendőrök további két ittas és egy eltiltás hatálya alatt álló sofőrrel szemben intézkedtek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.