Az elmúlt nap balesetei 

2019. 08. 23., p - 09:03
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt napon egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. 

Egy 33 éves férfi közlekedett személygépkocsival a 2-es számú főúton, amikor a diósjenői elágazónál a járművel a nedves úttesten megcsúszott, az út menti árokba csapódott és felborult.  A balesetben a gépjármű egyik utasa megsérült. 

A megye területén további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. 

A nyári évszak egyik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely szintén próbára teszi a gépjárművezetőket.  A látótávolság hirtelen csökkenésén túl, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell. Zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.