Bács-Kiskun megyében történt

2020. 01. 07., k - 09:30
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra közbiztonsági és közlekedésrendészeti eseményei röviden.

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök tegnap hat személyt fogtak el, és további kilenc előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Bajai Rendőrkapitányság nyomozói 13 óra 30 perckor elfogtak egy helyi lakost, akivel szemben a járásbíróság negyvenkilenc nap szabálysértési elzárás letöltését rendelte el.

A kiskunhalasi egyenruhások 19 óra 5 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 23 éves férfit. A kiskunmajsai lakos úgy közlekedett egy személygépjárművel a településen, hogy őt a szabálysértési hatóság a vezetéstől fél éves időtartamra eltiltotta. A sofőrrel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

 

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Baján, a Kölcsey utcában 10 óra 45 perckor egy 62 éves asszony kerékpárral akart bekapcsolódni a közúti forgalomba. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján azonban az úttest széléről úgy indult el, hogy nem biztosított elhaladási elsőbbséget az úton haladó személygépkocsinak, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a biciklis súlyosan megsérült.

Kecskeméten, a Brassói utcán 12 óra 30 perckor egy Toyotával közlekedett egy 74 éves helyi lakos. A helyszíni szemle adatai szerint az Ungvári utca kereszteződésében a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó Citroen sofőrjének, ezért összeütköztek. A balesetben a Citroen utasa megsérült.

 

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, ám a bicikliseknek is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen a jogkövető magatartás életet menthet. Az úttest széléről vagy várakozóhelyről elindulva az úttesten haladó járművek, gyalogosok részére elsőbbséget kell adni. Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.