Baleseti hírek Tolna megyéből

2021. 07. 21., sze - 09:36
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2021. július 20-án 10 óra körüli időben Szekszárdon, a Mészáros Lázár utcában. A Hunyadi utca irányából a Zrínyi utca irányába közlekedett személygépkocsijával egy 61 éves nő, amikor haladása során járműve jobb elejével elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó férfit.  A gyalogos személy könnyebben sérült.

A megye területén az egyenruhások további kettő anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A baleset kapcsán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.