Baleseti összefoglaló

2020. 01. 25., szo - 08:56
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei az elmúlt 24 órában.

Egy 22 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2020. január 24-én 22 óra 45 perc körül Balassagyarmaton, a Rákóczi úton, amikor egy útkereszteződésben járműve a nedves úttesten megcsúszott és a kiemelt útszegélynek, majd a járdán kiépített lánckorlát két tartóoszlopának ütközött.  A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 24 órában további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • A téli időjárásban csak a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelő állapotú járművel szabad közlekedni!
  • Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése és azok kifogástalan állapota!
  • A téli közlekedés kapcsán fentiek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő!
  • Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata!
  • A havazás, a köd, a szitáló eső és a csúszós utak mindennapossá válnak a fagypont körüli téli időszak miatt. Az autóvezetőktől különös óvatosságot és figyelmet kíván a vizes, havas és a jeges útszakaszok váltakozása!
  • Heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, melyet a hajtott tengelyen lévő kerékre kell rakni, így kormányozható marad az autó. A hólánc feltételét és levételét érdemes még otthon kipróbálni, hogy a gyakorlatlanság ne okozzon problémát a hidegben. Külföldön előfordulhat, hogy már az országba lépéskor ellenőrzik a hólánc meglétét.
  • Hosszabb utak előtt a járművet érdemes teljesen feltölteni üzemanyaggal, valamint pokrócot, meleg öltözetet is tenni az autóba, illetve kellő mennyiségű élelmiszerrel és itallal tanácsos megkezdeni az utazást.
  • Fontos, hogy a rendszeres gyógyszeres kezelést igénylők a szükséges orvosságból is vigyenek elegendőt magukkal!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a cserbenhagyó

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében.

 

Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

Egy tehergépjármű műszaki mentése miatt Martonvásár közelében, a Balaton irányába vezető oldalon forgalomkorlátozásra és lassú haladásra számítsanak a gépjárművezetők!