Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből

2020. 10. 20., k - 09:00
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában egy gyermek sérült meg közúti közlekedési balesetben.

Egy 24 éves férfi haladt személygépkocsival 2020. október 19-én 14 óra 34 perc körül Bátonyterenye belterületén, amikor a Diák és Ózdi út kereszteződésében összeütközött egy tehergépkocsival. A baleset következtében a személygépkocsiban utazó gyermek megsérült.

Az elmúlt 24 órában a megye rendőrei további négy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén és egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Kérjük a járművezetőket, hogy a kereszteződéshez érve a kihelyezett jelzőtáblák utasításait mindig tartsák be, azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, ne kényszerítsék hirtelen irányváltoztatásra, vagy fékezésre. Várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét, pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni. Egyenrangú utak találkozásánál a jobbkéz-szabály alapján dől el a járművek áthaladási sorrendje, tehát elsőbbséget kell adni a jobbról érkező járművek részére.

A kereszteződéseket mindig fokozott figyelemmel és mérsékelt sebességgel közelítsék meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Akinek pedig elsőbbsége van, minden esetben győződjön meg arról, hogy azt megkapja-e!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőt tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.