Baleseti összefoglaló Nógrád megyéből

2021. 11. 29., h - 09:29
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt négy napon kettő személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros közúti közlekedési baleset történt.

Endrefalva és Szécsény között közlekedett személygépkocsival 2021. november 25-én a kora reggeli órákban egy 21 éves férfi, amikor az úttest bal oldaláról egy szarvas ugrott ki a jármű elé. A sofőr az ütközés elkerülése végett a járművet jobbra irányította, majd az úttestről lehaladt és az árokba borult. A sofőr és két utasa a baleset következtében megsérült.

A 22-es számú főúton Szécsény irányába haladt november 28-án éjszaka személygépkocsival egy 25 éves férfi, amikor az útkereszteződéshez érve az ott kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla jelzést figyelmen kívül hagyta, és a kereszteződésen megállás és körültekintés nélkül áthaladt, amelynek következtében az út túloldalán lévő mezőgazdasági területre borult. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív jelzést adott. A balesetben a jármű utasa megsérült.

Az elmúlt négy napon további négy anyagi káros baleset helyszínén, és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Nógrád megyei rendőrök.

A Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a téli közlekedési körülmények váratlan helyzet elé állíthatják a járművezetőket, éppen ezért időben fel kell készülni arra, hogy egyik pillanatról a másikra olyan időjárási és útviszonyokkal találkozhatunk, amelyek az őszi vezetéstechnikától lényegesen eltérnek.

Ezért kérjük a járművezetőket, hogy a jármű sebességét és a követési távolságot mindig a forgalmi, időjárási, látási, valamint útviszonyoknak megfelelően válasszák meg!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 30 éves grúz sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Keressük Nezdei Ibolyát

A kaposvári rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 34 éves nő eltűnésének ügyében.

 

Rendőrkézen a zsaroló

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével egy áruház parkolójában, a zsarolt pénz átadásakor fogtak el egy 45 éves férfit. A jogsértőt a nyomozók őrizetbe vették.