Baleseti összesítő Vas megyéből

2020. 01. 29., sze - 08:35
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos és három könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Munkatársaink további négy anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél is helyszíneltek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. január 28-án a 8-as számú főúton, Egyházashollós belterületén. Egy 56 éves férfi közlekedett személygépkocsival a Kossuth Lajos utcában, amikor haladása során letért a jobb oldali útpadkára és egy kerítésnek ütközött. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – a férfi súlyos sérülést szenvedett.

Személyi sérüléssel járt az a közlekedési baleset is, amely 2020. január 28-án történt Pornóapáti belterületén. Egy nagyigmándi lakos tehergépkocsival közlekedett a Fő utcában Szombathely irányából Ausztria irányába. Haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésébe és nekiütközött egy személygépkocsinak. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a személyautó utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. január 28-án a 84-es számú főúton, Simaság térségében. Egy csehbányai lakos személygépkocsival közlekedett a főúton, Sárvár irányából Sopron irányába. Haladása során a vele azonos irányba közlekedő tehergépkocsi előzésébe kezdett, amely során elvesztette uralmát járműve felett és a tehergépkocsi hátuljának ütközött. Az ütközés következtében átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol nekicsapódott egy vele szemben közlekedő tehergépkocsinak, majd a tetejére borulva, a bal oldali vízelvezető árokban állt meg. A személygépkocsi vezetője – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérüléseket szenvedett.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2020. január 28-án az M86-os számú főúton. Egy szombathelyi lakos személyautóval közlekedett Csorna irányából Szombathely irányába. Haladása során a 115-ös kilométerszelvényben elvesztette uralmát járműve felett és a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben egy személy könnyebben megsérült.

A balesetek körülményeit szabálysértési eljárások keretében vizsgálják az illetékes rendőrkapitányságok.

Kérjük, a megváltozott időjárási és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük helyes sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot!

Az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek! A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek a közlekedés biztonságáért!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.