Baleseti összesítő Vas megyéből

2021. 08. 17., k - 08:11
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt az utakon.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink egy, anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. augusztus 16-án, Szombathelyen. Egy helyi lakos kerékpárral közlekedett a Dolgozók útjával párhuzamosan kialakított kerékpárúton, a Faludi Ferenc utca felől az Ernuszt Kelemen utca irányába. Haladása során a Dolgozók útja és az Ernuszt Kelemen utca körforgalmú kereszteződésénél az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére kívánt áthaladni az úttesten kialakított kerékpársávon, ahol összeütközött egy, neki jobbról érkező, a körforgalomban közlekedő gépkocsival. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a kerékpáros könnyebben megsérült. Az eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. augusztus 16-án, a 87-es számú főúton. Egy kőszegi lakos személygépkocsival közlekedett Lukácsháza belterületén Gyöngyösfalu felől Kőszeg irányába, amikor haladása során későn észlelte az előtte, forgalmi okok miatt lassító gépjárművet és azért, hogy az ütközést elkerülje áthaladt a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy, vele szemben közlekedő személyautóval. A balesetben a Kőszeg felől közlekedő jármű  utasa súlyosan, vezetője könnyebben megsérült, a Gyöngyösfalu irányából közlekedő autó utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.