Bíróság elé állhatnak a báránytolvajok

2019. 05. 18., szo - 07:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik bárányokat loptak egy szentlászlói tanyáról.

Lopás miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 26 éves férfi, valamint 44 éves társa ellen. A két helyi férfi 2019. április 24-én délután Szentlászlón átmászott az egyik tanya kerítésén, zsákba tettek két bárányt, majd az állatokat magukkal vitték. A rendőrök másnap előállították, majd kihallgatták őket. Tettüket mindketten beismerték, és elmondták, hogy a két bárányt eladták, a pénzt pedig elköltötték. A rendőrök az ellopott állatokat megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosnak.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.