Bíróság elé állítási javaslat

2021. 10. 31., v - 08:00
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök befejezték annak a két férfinak, és egy nőnek az ügyét, akik ittas állapotban vezették gépjárműveiket.

Az egyenruhások 2021. október 16-án 18 óra 28 perckor Nagyrécsén ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 73 éves helyi férfit. A rendőrök három nappal később a 7538-as számú úton igazoltattak egy személygépkocsival Letenye irányából közlekedő 66 éves letenyei férfit. Szintén három nappal később, október 24-én reggel, Nagykanizsán a Vár úton állítottak meg egy 60 éves Lentiben élő nőt.

Az igazoltatások során az egyenruhások alkoholtesztert alkalmaztak a gépjárművezetőkkel szemben, ami mindhárom esetben pozitív értékeket jelzett, ezért további mintavétel céljából a három sofőrt előállították, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyekben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.