Drogot fogyasztottak, egyiküket körözték is

2019. 12. 29., v - 13:23
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A két férfit a győri rendőrök elfogták.

Szolgálaton kívüli rendőr jelezte telefonon a megyei ügyeletre 2019. december 28-án 12 órakor, hogy Győrben, az Ikva utcában egy parkoló autóban ülő férfiban felismert egy körözött személyt. A helyszínre érkező rendőrök az álló Volkswagen Passat típusú személyautóban két férfit találtak, egyikük a vezetőülésben ült, míg másikuk a hátsó ülésen feküdt. A járőrök felszólították a két személyt, hogy igazolják magukat, azonban mindketten zavartan, agresszívan viselkedtek, megpróbálták kivonni magukat az intézkedés alól. A vezetőülésben helyet foglaló férfi adatainak ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy vele szemben két érvényes körözés van életben, a Győri Rendőrkapitányság és a Győri Törvényszék is elfogató parancsot adott ki ellene.

Társa, egy 29 éves nyúli férfi, szemmel láthatóan rosszul volt, rángatózott, és elismerte a helyszínen, hogy korábban kábítószert fogyasztott, ezért hozzá a rendőrök mentőt hívtak, akik a kórházba vitték.  A ruházatának átvizsgálása során a zsebében egy műanyag fecskendőt találtak, benne kristályos szerkezetű, kábítószergyanús anyaggal. A kórházban elvégzett gyorstesztje pozitív eredményt mutatott amfetaminra, metamfetaminra és MDA-ra.

A másik, 36 éves győrzámolyi férfit a rendőrök elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették. A vele szemben alkalmazott drogteszt amfetaminra, metamfetaminra, THC-ra és MDMA-ra is pozitív értéket hozott.

A győri nyomozók őt még aznap, míg társát 2019. december 29-én, a kórházból való kiengedését követően, gyanúsítottként hallgatták ki, kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügy vizsgálatát a Győri Rendőrkapitányság folytatja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam