Duplázott mindkét sofőr, a balatonalmádi rendőrök elfogták őket

2021. 02. 22., h - 16:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer is ittasan vezetett a két budapesti férfi, még a kijárási korlátozás sem érdekelte őket.

A járőrök 2021. február 20-án, a késő esti órákban Balatonalmádi belterületén igazoltattak egy tehergépkocsit, amelyet egy budapesti lakos vezetett. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a járművet vezető férfi szeszes italt fogyasztott, ezt a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéke igazolta is. A 47 éves budapesti férfit további mintavételre előállították.

Néhány óra elteltével a járőrök újból figyelmesek lettek a korábban már ellenőrzött tehergépkocsira, mely ugyancsak Balatonalmádiban közlekedett, de már egy másik budapesti férfi vezette. Az újabb sofőrrel szemben is alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely szintén pozitív értéket mutatott, valamint a 25 éves férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett, őt is előállították további mintavételre.

A rendőrök a hajnali, illetve a reggeli órákban még további egy-egy alkalommal igazoltatták a két budapesti lakost, amint felváltva vezetették a teherautót, továbbra is ittasan.

Ismételt előállításukat követően mindkettőjükkel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás indult, a kijárási korlátozás megszegéséért szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, a fiatalabb férfival szemben pedig külön eljárás indult a vezetői engedély hiánya miatt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.