Egy városban két ittas járművezető

2020. 09. 13., v - 08:06
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Dévaványán két férfitől vették el a jogosítványt a rendőrök, mert a gyanú szerint úgy vezettek, hogy előtte alkoholt fogyasztottak.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök Dévaványán. A Három Rózsa utcában 2020. szeptember 12-én 17 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetőjénél lett pozitív a légalkohol mérés eredménye. A Sirály utcában pedig 2020. szeptember 13-án egy 1 óra 30 perc körül igazoltatott személygépkocsi-vezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrök mindkét férfit előállították, majd miután további mérések is megerősítették az ittas járművezetés gyanúját, mindkettőjüktől elvették a jogosítványt és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Akik alkoholt fogyasztanak és úgy vezetnek, nemcsak magukat, hanem utasaikat és a többi közlekedőt is veszélyeztetik. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy tartsa be a szabályokat, ittasan ne üljön volán mögé, ne induljon el!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.