Elfogták az unokázós csalót

2020. 01. 10., p - 11:40
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Telefonon keresztül próbált pénzt kicsalni egy idős férfitól egy 25 éves pécsi fiatal.

A lakásán fogták el a rendőrök 2020. január 9-én reggel azt a 25 éves pécsi férfit, aki az úgynevezett unokázós csalással akart pénzhez jutni. A fiatalember 2019. szeptember 27-én este felhívott egy idős férfit, akinek orvosként mutatkozott be, majd közölte, hogy a férfi lányát baleset érte és a műtéthez 600 000 forint készpénzre, ezzel egyenértékű ékszerre, vagy bankkártyájának számára van szükség. Szerencsére a hívott fél gyanút fogott, és nem dőlt be a csalónak, így nem keletkezett kára. A rendőrök az elkövetőt előállították a rendőrkapitányságra, majd kihallgatták gyanúsítottként. A férfi ellen csalás kísérlete miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

A csalók általában telefonkönyv alapján, találomra hívják fel a potenciális célpontokat, de az is előfordul, hogy előzetesen a kiszemelt áldozat lakókörnyezetében puhatolóznak, vagy a közösségi oldalakon megadott információkat felhasználva teszik hihetőbbé történetüket.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy ha valaki ilyen hívást kap, akkor mindenképp járjon utána, hogy valóban baj van-e. Tegye le a telefont, és hívja fel hozzátartozóját!

Ne hagyja, hogy sürgessék, próbáljon nyugodt maradni! Egy életmentő műtét nem maradhat el, azért mert valaki nem tud azonnal fizetni.

Soha ne adja meg adatait ismeretleneknek!

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es központi segélyhívószámot!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam