Elhajtott a baleset helyszínéről – nem volt vezetői engedélye

2021. 11. 18., cs - 07:41
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vas megyében kettő, személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra az elmúlt 24 órában.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2021. november 17-én 5 óra és 2021. november 18-án 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink egy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. november 17-én, Szombathelyen. Egy csepregi lakos tehergépkocsival közlekedett a Lovas utcában, amikor az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Söptei út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. november 17-én, a 86-os számú főúton, Egyházasrádóc térségében. Egy egyházasrádóci lakos személyautóval közlekedett a Petőfi utca felől, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a főút kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő, szombathelyi lakos által vezetett személyautóval. Az ütközést követően a szombathelyi sofőr elhajtott a helyszínről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e valaki a balesetben. A járművezetőt a járőrök szállították vissza a baleset helyszínére. Az intézkedés során megállapították, hogy a szombathelyi férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A balesetben két személy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A szombathelyi férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult. Az egyházasrádóci gépkocsivezetővel szemben közúti közlekedési baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a körmendi rendőrök.

Az őszi hónapok velejárói a rövidülő nappalok és a ködös, párás, hideg reggelek. Ez az időszak próbára teszi még a gyakorlottabb gépjárművezetőket is. A legtöbb problémát a szitáló esőtől, a lecsapódott párától, a lehullott levelekre eső csapadéktól csúszóssá váló utak jelentik. A romló látási viszonyok, a ködfoltok és a ködös útszakaszok ugyancsak komoly veszélyforrásnak számítanak.

Kérjük, hogy megfelelően felkészített járművekkel vegyenek részt a közúti forgalomban! 

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.