Garázdaságba torkolló konfliktus

2019. 07. 15., h - 16:07
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök hét perc alatt elfogták a robogót megrongáló 19 éves helyi lakost.

Az eljárás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. július 12-én késő este arról, hogy Veszprém belvárosában a bejelentő nem sokkal azt megelőzően szóvá tette két fiatal férfi viselkedését, akik őt ezért hangos, trágár kifejezésekkel illették, majd egyikük indulatosságának eredményeként egy közterületen parkoló segédmotor-kerékpárt az oldalára döntött.

A kiérkező rendőrök a bejelentő által megadott személyleírások alapján a helyszín közelében elfogtak és a megyeszékhelyi rendőrkapitányságra előállítottak egy 26 és egy 19 éves helyi lakost. Megállapították, hogy a robogó fellökése és az abból keletkezett anyagi kár a fiatalabb személy cselekményéhez köthető, ezért őt 2019. július 13-án gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A cél a szabályok betartatása

Csongrád megyében az elmúlt egy hétben húsz alkalommal intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.