Hajnalig italozott, utána vezetett

2020. 12. 26., szo - 08:43
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Sört és pálinkát ivott, majd autót vezetett egy férfi Battonyán. A rendőrök leállították és büntetőeljárás indult ellene. Az ügy vizsgálata befejeződött.

Ittasan vezetett egy férfi 2020. november 14-én 13 óra 15 perc körül Battonyán. Otthonában névnapot és születésnapot ünnepelt, az italozás hajnalig elhúzódott. A férfi ennek ellenére még aznap kora délután autóba ült. A Szalai utcában a rendőrök igazoltatták és megszondáztatták. A légalkoholmérés eredménye szerint a 43 éves férfi bűncselekményt követett el. Kihallgatásán azt mondta, hogy körülbelül hét deciliternyi pálinkát és négy üveg sört ivott meg. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Tartsák be a szabályokat, ne vezessenek ittasan! Vigyázzanak magukra, utasaikra és legyenek tekintettel közlekedő partnereikre is!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam