Hét éve lejárt jogosítvánnyal vezetett ittasan a férfi, rendőrkézre került

2020. 07. 09., cs - 13:21
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Zirci Rendőrőrs körzeti megbízottjai Dudar belterületén ellenőriztek egy gépjárművet és igazoltatták annak vezetőjét 2020. június 27-én éjszaka. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A rendőrök megállapították azt is, hogy a kaposvári férfi vezetői engedéllyel ugyan rendelkezik, azonban annak egészségügyi érvényessége 2013. május 5-én lejárt.

A rendőrök az 51 éves sofőrt mintavétel céljából előállították a Zirci Rendőrőrsre, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, míg – a lejárt egészségügyi érvényességű vezetői engedélyre figyelemmel – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési feljelentést tettek az illetékes szabálysértési hatósághoz.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.