Hétvégi országos összesítő

2018. 04. 16., h - 05:26
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 166 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 3 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 4 személy vesztette életét, 45 súlyos és 118 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 502 személyt fogott el, közülük 98 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 338 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 597 személyt állítottak elő, köztük 270 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 47 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 411 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2018. április 13-án 0 óra és 2018. április 15-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 48 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 40 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 3 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 4 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.