Hétvégi országos összesítő

2018. 07. 16., h - 05:03
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. július 13-án 0 órától 2018. július 15-én 24 óráig a rendőrök 180 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 5 személy vesztette életét, 52 súlyos és 123 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 505 személyt fogott el, közülük 92 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 334 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 645 személyt állítottak elő, köztük 273 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 89 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 424 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 8 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 4 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 11 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem szeretett buszozni

A hódmezővásárhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy mindszenti férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt a belvárosban. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Spártai 300

Debrecenben került megrendezésre a VIII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.