Hétvégi országos összesítő

2018. 09. 10., h - 05:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. szeptember 7-én 0 órától 2018. szeptember 9-én 24 óráig a rendőrök 154 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 8 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 11 személy vesztette életét, 40 súlyos és 106 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 521 személyt fogott el, közülük 98 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 333 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 589 személyt állítottak elő, köztük 240 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 53 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 376 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 16 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 19 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. 17 határsértőt fogtak el a rendőrök, további 5 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: emberölésért felelhet

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Motorkerékpárt lopott

A dorogi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 22 éves férfival szemben, aki egy teremgarázsból lopott robogót, amit aznap értékesített.