Hétvégi országos összesítő

2018. 12. 10., h - 05:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. december 7-én 0 órától 2018. december 9-én 24 óráig a rendőrök 159 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 6 személy vesztette életét, 44 súlyos és 108 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 459 személyt fogott el, közülük 105 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 276 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 498 személyt állítottak elő, köztük 250 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 38 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 366 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 67 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 1 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.  

Magyarország területén 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 4 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.