Hétvégi országos összesítő

2018. 12. 10., h - 05:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. december 7-én 0 órától 2018. december 9-én 24 óráig a rendőrök 159 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 6 személy vesztette életét, 44 súlyos és 108 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 459 személyt fogott el, közülük 105 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 276 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 498 személyt állítottak elő, köztük 250 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 38 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 366 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 67 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 1 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.  

Magyarország területén 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 4 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lőfegyverrel akart trafikot rabolni Pécsett.

 

Használaton kívüli benzinkútról loptak

A kisteleki nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a három baksi férfit, akik különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról.

 

Őrizetben

A Pest megyei nyomozók egy 24 éves pándi férfi ellen indítottak eljárást emberölés és súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

 

Megszólalt a riasztó, lebukott a tolvaj

Velencén, egy építés alatt álló ingatlanból akart egy férfi eltulajdonítani kábeleket, szigetelőanyagokat, alkatrészeket, ám a riasztó berendezés megszólalt és a tulajdonos bejelentésére a járőrök a helyszín közelében elfogták a tettest.