Hétvégi országos összesítő

2018. 12. 10., h - 05:25
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. december 7-én 0 órától 2018. december 9-én 24 óráig a rendőrök 159 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 6 személy vesztette életét, 44 súlyos és 108 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 459 személyt fogott el, közülük 105 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 276 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 498 személyt állítottak elő, köztük 250 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 38 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 366 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 67 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 1 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.  

Magyarország területén 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 4 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.