Hétvégi országos összesítő

2020. 02. 24., h - 04:53
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt három nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2020. február 21-én 0 órától 2020. február 23-án 24 óráig a rendőrök 93 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét, 19 súlyos és 72 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 603 személyt fogott el, közülük 110 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 323 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 574 személyt állítottak elő, köztük 307 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 43 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 283 esetben történt.

Magyarország területén ezeken a napokon a rendőrök és a katonák 289 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 70 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 43 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 8 fő ellen embercsempészés miatt és 9 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.