Hétvégi összesítő

2018. 09. 03., h - 05:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt hétvége eseményei számokban.

Magyarország területén 2018. augusztus 31-én 0 órától 2018. szeptember 2-án 24 óráig a rendőrök 155 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 8 személy vesztette életét, 50 súlyos és 100 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 441 személyt fogott el, közülük 78 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 294 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 626 személyt állítottak elő, köztük 279 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 56 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 367 esetben foganatosítottak.

A rendőrök 37 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök és a katonák 26 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, további 12 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Három körözött autó a hétvégén

A hétvégén a rendőrök több mint 20 millió forint értékben foglaltak le körözött gépjárműveket a Csongrád megyei határátkelőhelyeken.

 

Vasvillával ütött

A salgótarjáni rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként kihallgattak egy 46 éves nőt, aki otthonában támadt haragosára.