Hétvégi összesítő

2019. 01. 21., h - 04:52
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt három nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2019. január 18-án 0 órától 2019. január 20-án 24 óráig a rendőrök 113 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 személy vesztette életét, 32 súlyos és 80 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 501 személyt fogott el, közülük 106 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 309 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 482 személyt állítottak elő, köztük 229 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 37 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 308 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök 78 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 2 fővel szemben embercsempészés bűntett és 8 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Magyarország területén 16 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.