Hétvégi összesítő

2019. 07. 15., h - 04:52
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző 3 nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2019. július 12-én 0 órától 2019. július 14-én 24 óráig a rendőrök 144 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 6 személy vesztette életét, 40 súlyos és 99 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 650 személyt fogott el, közülük 115 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 424 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 618 személyt állítottak elő, köztük 312 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 66 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 321 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és a katonák 35 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 26 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, valamint 1 fő ellen embercsempészés miatt és 8 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.