Hétvégi összesítő

2019. 07. 22., h - 04:55
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző három nap eseményei számokban.

Magyarország területén 2019. július 19-én 0 órától 2019. július 21-én 24 óráig a rendőrök 147 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 1 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 1 személy vesztette életét, 41 súlyos és 105 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 597 személyt fogott el, közülük 95 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 386 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 680 személyt állítottak elő, köztük 351 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 100 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 341 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és katonák 57 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 55 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és katonák,  7 személy ellen közokirat-hamisítás, további 2 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.