Hétvégi összesítő

2019. 09. 09., h - 03:08
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az előző három nap eseményei.

Magyarország területén 2019. szeptember 6-án 0 órától 2019. szeptember 8-án 24 óráig a rendőrök 167 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 13 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 17 ember vesztette életét, 41 súlyos és 113 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 526 személyt fogott el, közülük 91 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 334 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 565 személyt állítottak elő, köztük 267 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 40 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 288 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és a katonák 45 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 39 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén 20 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 7 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A járőrök két albán férfit fogtak el Kópháza térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak jelzését követően, akik hét illegális migránst akartak Ausztriába szállítani.