Hírek Békés megyéből

2019. 02. 10., v - 07:07
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Körözés alapján lefoglalt autó, pozitív szonda és hamis műszaki adatlap miatt történt rendőri intézkedés az országhatáron.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján, 2019. február 9-én 1 óra 30 perc körül a 44-es számú főúton ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Megállapították, hogy az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult büntetőeljárásban elrendelte az autó körözését. A Szarvasi Rendőrkapitányság értesítette a körözést elrendelő hatóságot és a járművet lefoglalta.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2019. február 9-én 13 óra körül a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán. Egy Gyula felé tartó személygépkocsi vezetőjénél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, ezért a rendőrök előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

A battonyai közúti határátkelőhelyen 2019. február 9-én 17 órakor egy román állampolgár belépésre jelentkezett egy bolgár honosságú személygépkocsival. Az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy a jármű műszaki adatlapja hamisítvány, ezért a férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indított.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Átmásztak a kerítésen, keressük őket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitánysága az állampolgárok segítségét kéri az ismeretlen férfiak azonosításához.

 

13 illegális migráns

Bács-Kiskun megyében jogellenesen próbált Magyarország területére bejutni egy migránscsoport.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16000/131/2009. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Érden is közös érdek

Jól példázza a rend­őri hivatás négy évszakos, 24 órás jellegét az érdiek január 28-ai közterületi akciója. Mindegy, ha esik, ha fúj, szolgálatra menni kell, ez Érden is közérdek.

 

Télen is mozgalmas munka

Télen sem unatkoznak a vízirendőrök a Dunán, ezt bizonyítja, hogy amikor a riport készült, január 29-e egy átlagos napnak indult. Ám pár óra alatt felpörögtek az események.

 

Mikrobusszal segítenek

A 25. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás forgatagában került sor arra az eseményre, amelyen a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) átadott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) részére egy Mercedes Sprintert. Így már országos a Mobil Bűnmegelőzési Centrumok lefedettsége.