Hírek Fejér megyéből

2019. 10. 30., sze - 09:06
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök, egy alkalommal balesetben érintett volt a sofőr.

A rendőrök Velencén, a Szabolcsi úton ellenőriztek egy Velence felől Pusztaszabolcs irányába közlekedő személygépkocsit, valamint annak sofőrjét 2019. október 29-én kora délután. A vezetővel szemben a helyszínen alkalmazott légalkoholmérő berendezés pozitív értéket jelzett, ezért az 53 éves pusztaszabolcsi férfit az egyenruhások további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig a helyszínen elvették.

A járőrök Bicskén, a Batthyány Lajos utcában is ellenőriztek 2019. október 29-én kora este egy olyan járművezetőt, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, majd elindulását követően nem sokkal Bicske belterületén anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet okozott. A helyszínre érkező rendőrök az 58 éves helyi illetőségű sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították a férfit.

 

A nevezett esetekben a sofőrökkel szemben büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságokon.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésének kockázata nagymértékben megnő, amennyiben a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztanak. Az ittas járművezetők nem csak saját magukat teszik ki veszélynek, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is, ezért kérjük, hogy amennyiben alkoholt fogyasztottak, ne üljenek a volán mögé!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam