Hírek Fejér megyéből

2021. 01. 11., h - 08:39
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök.

Abán, a Vörösmarty utcában ellenőrizték az egyenruhások egy gépjármű vezetőjét 2021. január 10-én nem sokkal éjfél után. Az intézkedés során a sofőrnél alkalmazott légalkoholmérő pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök a 30 éves helyi férfit elfogták, további mintavételre előállították a vezetői engedélyét bevonták.    

A járőrök 2021. január 10-én késő délután a 64-es számú főúton, Dég külterületén ellenőriztek egy Fiat típusú kistehergépjárművet és annak vezetőjét. Az intézkedéskor a sofőrnél alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéket mutatott, ezért az egyenruhások az 46 éves helyi férfit elfogták és mintavételre előállították.

A rendőrök mindkét esetben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok maradéktalan betartására! A szeszes italok és bódító szerek használata már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat váltanak ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát, de mások életét is veszélyezteti!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam