Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2020. 10. 11., v - 07:21
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

2020. október 10-én a kora esti órákban egy 34 éves ózdi lakos közlekedett Jászladány belterületén az általa vezetett személygépkocsival, amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta. Az ellenőrzés során a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Megállapítást nyert továbbá, hogy a férfit az Ózdi Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől, ezért járművezetés ittas állapotban vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértése miatt a  jogsértőt előállították, meghallgatták, majd őrizetbe vették.

A Jászberényi Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 45 éves jászárokszállási lakos ellen. A férfi 2020. október 10-én az éjszakai órákban közlekedett személygépkocsival Jászberény belterületén a Lidl áruház parkolójában, ahol hátramenetet végzett. Haladása során érintőlegesen nekiütközött a mögötte kialakított várakozóhelyen parkoló személygépkocsinak. A rendőrök helyszínre érkezését követően a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a vezetői engedélyét elvették.

Az ittas állapotban történő vezetés nemcsak a járművezetőre, hanem a közlekedés többi résztvevőjére is veszélyes lehet, ezért fokozottan kérjük a családok, barátok, munkahelyi kollégák figyelmét, hogy ha a környezetükben olyan személy van, aki szeszes ital fogyasztása után járművet akar vezetni, arról határozottan beszéljék le, és keressenek más megoldást a hazajutására!

…hogy mindenki hazaérjen!   

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam