Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2020. 10. 12., h - 07:44
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A megye rendőrei az elmúlt napon öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, továbbá két ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Nagykörű külterületén Csataszög irányába 2020. október 11-én 16 óra körül. A sofőr haladása során elveszítette uralmát járműve irányítása felett és lehaladt a bal oldali vízelvezető árokba, ahol a gépkocsi a tetejére borulva állt meg. A baleset során a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló, míg utasai könnyű sérülést szenvedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival Kunmadaras irányából Kunhegyes felé 2020. október 11-én 22 óra körül. A sofőr haladása során egy jobbra ívelő kanyarban áttért a bal oldali forgalmi sávba, és az útárokban állt meg. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a járművezető úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott, továbbá a vezetői engedélyét sem tartotta magánál. Az egyenruhások a jogsértőt elfogták és előállították a karcagi kórházba, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitivitást eredményezett. A 37 éves férfi a baleset során – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elmúlt hetekben nem volt olyan nap, hogy valaki ne ült volna ittasan járművébe. A rendőrség figyelemfelhívásai, a jogosítvány bevonásának veszélye ellenére sokan mégis autóba ülnek alkohol fogyasztása után. Az ittas állapotban történő vezetés gyakran vezet olyan tragédiákhoz, melyeket el lehetett volna kerülni.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Kérjük, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam