Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2021. 07. 29., cs - 08:30
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű és két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. Az elmúlt napon a megye rendőrei hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Egy helyi lakos haladt személygépkocsival Szolnokon, a József Attila úton, 2021. július 28-án 10 óra 50 perc körül. A sofőr közlekedése során nem biztosított elsőbbséget egy neki balról érkező, a kijelölt gyalogos átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak, akit elütött. A baleset következtében a gyalogos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy szolnoki lakos közlekedett Tiszaföldváron, a Tavaszmező úton 2021. július 28-án a déli órákban. A sofőr haladása során egy útkereszteződéshez érkezett, ahol a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget egy segédmotoros kerékpárosnak és összeütköztek. A baleset következtében a védett úton közlekedő segédmotoros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elsőbbségadás elmulasztása kiemelkedő tényező a balesetek bekövetkezése tekintetében. Kérjük, hogy elsőbbségadási kötelezettségeiknek mindenkor tegyenek eleget!

…, hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.