Hírek Komárom-Esztergom megyéből

2021. 09. 06., h - 07:17
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában a rendőrök 5 személyi sérüléssel járó és 16 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök 33 személyt fogtak el és 16 főt állítottak elő, valamint 11 ittas járművezetővel szemben intézkedtek. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

Egy nap alatt két körözött személyt fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében. 2021. szeptember 3-án délután az Esztergomi Rendőrkapitányság egyenruhásai vettek őrizetbe egy 24 éves férfit, aki ellen a Győri Törvényszék adott ki elfogatóparancsot, mivel a rá kiszabott 57 nap fogházbüntetés letöltését nem kezdte meg. Emellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfi tartózkodási helyének megállapítását rendelte el. A körözött személyt a rendőrök őrizetbe vették. Ugyanezen a napon a helyi járőrök Tatabányán igazoltattak egy 27 éves helyi lakost, akinek körözését rendelte el a Tatabányai Járásbíróság. A férfit előállítását követően az egyenruhások őrizetbe vették.

A Kisbéri Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. szeptember 4-én kora délután állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit, aki Ászár felé haladt. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, ekkor derült ki, hogy a 36 éves ászári lakost korábban eltiltották a vezetéstől. A sofőrt előállították a rendőrkapitányságra, ahol az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A tatai járőröket 2021. szeptember 5-én este az M1-es autópálya remeteségi pihenőjébe hívták, mivel ott egy férfi anyagi káros balesetet okozott, és a bejelentő szerint a sofőr ittas volt. A kiérkező egyenruhások azt tapasztalták, hogy a balesetet okozó 50 éves tatai lakos alig áll a lábán és beszélni is alig tud. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért ellene előállítását követően büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.