Hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

2019. 09. 18., sze - 08:09
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves és egy 33 éves ukrán állampolgár ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2019. szeptember 16-án 23 óra 30 perc körül egy Beregsurányban parkoló lengyel honosságú személygépkocsi bal első ablaküvegét betörték, és az utastérből ruhaneműket, szerszámokat, valamint egyéb értéktárgyakat kíséreltek meg eltulajdonítani, de a szolgálatban lévő Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tetten érték őket. A két férfit a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Á. 23 éves érpataki lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. szeptember 16-án 14 óra 30 perc körül betört egy érpataki lakatlan házba, ahonnan különböző ruhaneműket tulajdonított el. A bejelentést követően a rendőrök a kihelyezett kamerák felvételei alapján kétséget kizáróan azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit rövid időn belül elfogtak, a rendőrőrsre előállítottak, és gyanúsítottként kihallgattak. Kiderült, hogy a férfi egy héttel korábban is járt már a lakatlan házban, ahonnan szintén ruhaneműket és egy laptopot tulajdonított el. A gyanúsított a további eljárás során szabadlábon védekezhet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.