Hírek Vas megyéből

2018. 04. 24., k - 08:48
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén munkatársaink – az elmúlt 24 órában – kettő, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek! Legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben és a szabályokat betartva, járműveik sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

Fennakadt a rendőri ellenőrzésen az a személygépkocsival közlekedő helyi lakos, akivel szemben a járőrök 2018. április 23-án intézkedtek a megyeszékhelyen. A férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért munkatársaink az 58 éves sofőrt előállították. A gépjármű vezetőjével szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. április 23-án az a helyi férfi is, akit Körmend belterületén igazoltattak a rendőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda ez esetben is pozitív értéket mutatott, ezért a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították. A 40 éves sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha autóba ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sikeres újraélesztés

Az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőre a Police Medic képzésen tanultak szerint tartott életben egy 56 éves férfit.

 

Templomban rongált

A soproni rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 35 éves helyi férfit.

 

Baleset az M7-es autópályán

Polgárdi társégében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött, ezért a forgalom egy sávon halad a Balaton felé.