Hírek Veszprém megyéből

2020. 03. 31., k - 09:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel járó és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány két főt fogott el, közülük egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Két embert állítottak elő, köztük egy személyt ittas járművezetés gyanúja miatt.

A rendőrök Csopakon, az Örkény István sétányon igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő helyi lakost 2020. március 30-ra virradó éjszaka. Az intézkedés során a rendőrök a 44 éves férfival szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, amely pozitív értékkel zárult, továbbá megállapították azt is, hogy járműnek nincs kötelező felelősségbiztosítása. A sofőrt további mintavétel céljából előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. Ellene az ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indult, a biztosítás hiánya miatt pedig a rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.