Hírek Veszprém megyéből

2020. 07. 11., szo - 08:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hat személyi sérüléssel járó és hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány egy személyt vett őrizetbe, tizenhét embert állított elő, köztük tizenkettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Ittas járművezetés miatt hét sofőrrel szemben intézkedtek, biztonsági intézkedést három esetben hajtottak végre.

A járőrök a 82-es számú főúton, Veszprém közelében ellenőriztek egy Ikarus típusú buszt és igazoltatták annak vezetőjét 2020. július 10-én este. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy az ajkai lakos úgy közlekedett a gépjárművel, hogy arról annak eredeti rendszámát levették, és egy ideiglenes rendszámot raktak a helyébe. Továbbá a busz műszaki érvényessége is lejárt.

Az 56 éves férfit az intézkedő rendőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.