Hírek Zala megyéből

2019. 06. 08., szo - 08:47
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel, öt könnyű sérüléssel és öt anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi közlekedett Ford típusú személygépkocsival Nagykanizsán 2019. június 7-én 8 óra 55 perckor az Alkotmány úton a Magyar út irányába, amikor a 181-es számú ház előtti útszakaszon nekiütközött az út jobb oldalán parkoló tehergépkocsi hátuljának. A balesetben a személyautó vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Zalaegerszegen 10 óra 40 perckor a Platán soron közlekedett személygépkocsival egy férfi, de nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból megálló Opel típusú személyautó mögött és annak hátuljának ütközött. A baleset során az Opelben jobb elöl helyet foglaló utas könnyű sérüléseket szenvedett.

Nagykanizsán 11 óra 45 perckor a Teleki úton közlekedett kerékpárral egy személy a Hevesi út irányába, amikor későn észlelte az előtte forgalmi okból megálló Suzuki típusú személyautót és hátulról nekiütközött. A balesetben a kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.

 

Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett egy férfi 16 óra 12 perckor Nagykanizsán a Petőfi úton, amikor a Gábor Áron út kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását, behajtott a kereszteződésbe és összeütközött egy KTM típusú motorkerékpárral. A baleset során a motorkerékpár vezetője és annak utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Kerékpárral közlekedett egy férfi 16 óra 15 perckor Bocföldén az Ady Endre utcában, amikor nekiütközött az előtte álló autóbusz hátuljának. Az ütközés következtében a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett. 

Garabonc belterületén, a Kossuth úton közlekedett Zalakaros irányába 18 óra 45 perckor egy férfi Fiat típusú személygépkocsival, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban – feltehetően ittassága miatt - letért az úttestről, az árokba hajtott, többször megpördült, majd tetőlemezére fordulva állt meg. A baleset következtében a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A zalai járőrök hat főt állítottak elő, közülük öt személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést egy esetben foganatosítottak.

A szonda egy esetben jelzett alkoholfogyasztást az ellenőrzött járművezetőknél 2019. június 7-én Zala megyében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.