Ittas, körözött és az autópályán egy baleset

2019. 09. 06., p - 07:52
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei rendőrök 24 órás mérlege.

A polgárdi járőrök 2019. szeptember 5-én hajnalban Móron igazoltatták azt az 54 éves kőszárhegyi férfit, akiről megállapították, hogy a Székesfehérvári Törvényszék ellene elfogatóparancsot adott ki, mivel nem kezdte meg börtönbüntetését. A rendőrök a férfit elfogták és a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Dinnyésen a gárdonyi rendőrök állítottak meg egy autóst, még a reggeli órákban, akiről az intézkedés során megállapították, hogy úgy vezette az autóját, hogy előtte alkoholt ivott. A 65 éves kápolnásnyéki férfit előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, és vele szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Délelőtt az M7-es autópályán Polgárdi közelében haladt egy 25 éves ukrán kamionsofőr, amikor az előtte forgalmi okból fékező román kamionosnak ütközött. A baleset azért történt, mert a kamiont vezető ukrán férfi nem tartotta be a követési távolságot, és a fékező jármű mögött már nem tudott megállni. Személyi sérülés nem történt. A balesetet okozó férfinek az autópálya rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.