Ittasan közlekedtek

2021. 09. 27., h - 16:30
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében az elmúlt héten hét esetben is ittas járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök. Volt közöttük olyan, aki balesetet okozott és olyan is, akinek nem volt érvényes vezetői engedélye.

Békés megyében 2021. szeptember 20. és 2021. szeptember 26. között hét alkalommal intézkedtek ittas járművezetőkkel szemben a rendőrök. Közülük hatan személyautót vezettek, egy férfi pedig segédmotor-kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrjárőrök ellenőrizték. Utóbbi esetben a segédmotoros kerékpár vezetője nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, ezért engedély nélküli vezetés miatt 2021. szeptember 23-án a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették, majd három napon belül bíróság elé állították. Az egyik ittas autós balesetet is okozott 2021. szeptember 26-án 15 óra 30 perc körül Tótkomlóson, a Mezőhegyesi úton, ahol járműjével elütött egy nőt, aki a kerékpárját tolta. A gyalogos nő könnyebben megsérült. A másik esetnél pedig egy lezáratlan autót vitt el 2021. szeptember 21-én délelőtt Dombegyházáról egy férfi. Nem nehezítették meg a dolgát, mert a járműben hagyták az indítókulcsot. A rendőrjárőrök rövid időn belül megtalálták a 39 éves dombegyházi férfit, akit szintén szabálysértési őrizetbe vettek és bíróság elé állítottak. Ő is úgy közlekedett, hogy neki sem volt érvényes vezetői engedélye. Emellett nemcsak ittas járművezetés, hanem jármű önkényes elvétele miatt is indítottak ellene büntetőeljárást az illetékes rendőrkapitányságon.

A rendőrség kérése, hogy aki szeszes italt fogyaszt, ne vezessen járművet! Az ittas járművezetők nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem közlekedő partnereiknek is kárt, sérülést okozhatnak. A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a közlekedés résztvevőit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.